Ik liet me “single coachen”. Wat vond ik ervan?

Dating

Omdat ik voor jou, trouwe lezer, de leukste en meest interessante content wil maken, probeer ik ook van alles uit. Zo kwam ik via via in contact met Marielle van Ramhorst, singlecoach, die mij uitnodigde om mee te doen met haar groepstraining van Bewegeluk. Even tussen jou en mij: bij het woord single coach gaan de haren in mijn nek al recht overeind staan. Super suf en dom en hallo, ik heb dat toch niet nodig? Of wel?

Nouja, ik ben al 5 jaar single… En dat zal vast niet alleen aan de mannen hebben gelegen waarmee ik aan het daten ben geweest. Het zal óngetwijfeld ook iets met mezelf te maken hebben. Onder het mom van “baadt het niet, dan schaadt het niet”, besluit ik JA te zeggen tegen de uitnodiging. Spannend!! Ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Mocht het een groot fiasco worden, dan heb ik alsnog een goed verhaal…

DAAR GAAN WE DAN!
Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Wat voor mensen zouden er komen? Ik wist wel dat deze editie alleen voor dames was, maar verder wist ik eigenlijk niet zoveel. Met goede moed kwam ik aan op de eerste trainingsdag. We zouden met 6 andere dames zijn en ik had verwacht hier de meest sociaal ongemakkelijke vrouwen aan te treffen. Want ja, ik had nogal een vooroordeel over single coaching. Maar hallo! Wat een leuke dames kwamen er binnen lopen! Stuk voor stuk goed uitziend en heel sociaal. Dat was nog eens een verrassing.

De groepstraining is opgesplitst in 3 dagdelen die om de 3 weken plaatsvinden. Misschien heb je zelfs al de blog gelezen van Mariëlle zelf, waar ze handige datingtips geeft. En, speciaal voor de SizzL lezers, heb ik een mooie korting voor je voor haar training die in januari weer begint! Scroll helemaal naar onder voor deze kortingscode!

WELK BEELD HEB JE VAN JEZELF EN DE LIEFDE?
Nadat we onszelf kort geïntroduceerd hebben en onze ervaring met daten en relaties hebben gedeeld, ging de training van start. We moesten een plekje in de zaal uitkiezen. Gewoon een plek “waar je je prettig voelt”. Uhhhh, waar ik me prettig voel? Het maakt mij niet zoveel uit waar ik sta… Althans, dat dacht ik. Ik stond in het midden, want ik houd van overzicht. Maar een andere dame stond bijvoorbeeld in de hoek, zij wilde niet graag in het midden staan. Hmmm, interessant. Er zit zeker meer achter deze op het oog simpel en raar lijkende oefeningen. Tijd om een een zonnebril uit te zoeken. Dit was de volgende oefening.

Ik ben nogal nuchter, dus dacht nu ook weer: “Een zonnebril uitzoeken? Wat is dit?”. Maar gaandeweg werd duidelijk dat het soort bril dat je uitkoos, ook weer een bepaalde reden had. Wat gaat er toch veel onbewust! Zie je alles zonnig bijvoorbeeld of verberg jij jezelf voor de wereld? Het kan allemaal en soms heb je dat van jezelf helemaal niet door. Daarnaast moesten we ook heen en weer lopen op verschillende vragen. Ja, dit klinkt ook erg raar, maar het schijnt dat door beweging je eerder dingen voelt dan wanneer je iets gewoon met woorden moet omschrijven. Dan zit je teveel in je hoofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *